Летище София

Всичко, което трябва да вземем предвид, ако летим през летище София за първи път

Дата: 22.01.2019

В случай, че ви предстои да летите от летище София за първи път, тази статия е точно за вас! Събрали сме полезна информация, която в никакъв случай няма да ви навреди.

На първо място – местоположението. Докато някои от летищата на Лондон, Берлин и Испания се намират на два часа разстояние (и близо 20 евро за еднопосочен билет) от централната част на града, то летище София се намира в непосредствена близост до центъра.

До летището се стига с градски транспорт – с автобус 84 и 184 от центъра на града (минаващ и през хотел Плиска) или с метро, което стига директно до Терминал 2 на летище София. И в двата случая цената на еднопосочния билет е 1.60 лева.

На второ място,  летище София има два терминала – Т1 и Т2 (честно наричани “нов” и “стар”). В този ред на мисли, внимателно проверете откъде излита вашият полет. На бордната карта винаги е обозначено. Самолетите на нискотарифната авиолиния Райънеър обикновено кацат и излитат на и от Т2, докато тези на Уизеър – от Т1 (стария терминал).

Също така, редно е да спомем, че летище София е доста малко и компактно, затова не е необходимо да сте много по-рано на летището. Необходимото време за преминаване през всички нива на проверка е между 20 минути и 1 час.

Важно е да споменем, че летище София разполага с добра интернет връзка за всички пътници, пристигащи и излитащи оттам.

В този ред на мисли, на територията му, има и достатъчно табла, показващи информация за полетите.

Внимание: В случай, че вашият полет е забавен или отменен, обърнете се към AvioClaim – компания, която ще ви помогне да получите до 600 евро обещетение от отменен или забавен полет.