Следење на лет – Радар за лет

Со помош на овој проследувач на летови, кој покажува воздушен сообраќај во живо од целиот свет, можеме лесно и брзо да направиме следење на летот што нè интересира.

Програмата комбинира информации и податоци од повеќе различни извори, вклучително и бази на податоци за распоредот и статусот на летовите од авиокомпаниите и аеродромите ширум светот, со цел да се обезбедат посеопфатни и ажурирани информации во овој момент.

Кои информации можеме да ги добиеме при следење на летот во реално време?

Овде можете лесно и брзо да ја искористите можноста за следење на летот во реално време. Мапата со жолто ги прикажува сите летови во реално време до која било точка на земјата. За да го проверите статусот на летот, одберете ја на картата локацијата, користете го левото копче на глувчето врз него, а информациите за летот ќе се појават лево. Таа содржи:

  • информации за авион и авиокомпанија;
  • почетната и крајната дестинација на летовите;
  • траса;
  • на картата ќе биде маршрутата на летот, што се ажурира на секои 5 минути.

Кои се придобивките од следењето на летот во реално време?

  • им овозможува на патниците да ја следат трасата на нивниот авион;
  • семејството и пријателите имаат можност да го следат летот на нивната сакана личност додека чекаат таа да пристигне;
  • Во некои случаи, се прикажуваат прелиминарни информации за одложување на летот.

Користете ја алатката за следење на летот во реално време и бидете информирани секоја минута за тоа што се случува.