Често поставувани прашања

Ми го откажаа летот. Дали имам право на обесштетување?

Доколку летот ви биде откажан, имате право да барате обесштетување од авиокомпанијата во случаи кога откажувањето се должи на „вонредни околности“, како што се влошување на временските услови, штрајкови, граѓански немири, упатства за итни случаи од контролната кула.
Во случаи кога откажувањето е вина на превозникот компанија, таа е должна да обезбеди помош (храна, сместување), надомест или бесплатно обезбедување на нов авиопревозник (повторно рутирање).

Мојот лет доцни. Дали имам право на обесштетување?

Ако летот ви е одложен за 3 часа или повеќе од најавеното време на пристигнување, имате право на обесштетување ако причината за одложувањето не е „исклучителни околности“. Во таквите случаи, авиокомпанијата не им должи обесштетување на патниците за одложениот лет.
Колкава е просечната должина на процесот од поднесување барање за обесштетување до финализирање ако моето барање до авиокомпанијата е основано?

„AvioClaim“ го поднесува вашето барање за обесштетување на соодветната авиокомпанија веднаш штом ќе го примиме пополнетиот краток формулар и овластување од вас. Наша цел е да го финализираме побарувањето помеѓу 3 и 6 месеци, но за жал ова е нешто што не можеме да го предвидиме со целосна точност. Постојат случаи во кои целата постапка е завршена во рок од 3-4 недели и ги добивате вашите пари само еден месец откако ќе го поднесете барањето.

Она што можеме да ве увериме е дека ние ќе ве информираме за тековниот статус на вашето барање и ќе дадеме се од себе за да ги заштитиме вашите права.

Кои се „вонредните околности“?

Авиокомпаниите често користат „вонредни околности“ како начин да избегнат обесштетување за одложени или откажани летови.
Според Европската регулатива 261, вонредни околности се оние кои „спречуваат навремено завршување на одреден лет, иако превозникот ги презема сите неопходни мерки за да избегне одложување или откажување“.

Следниве се сметаат за „вонредни околности“:

Влошени временски услови (магла / недостаток на видливост, високи ветрови, снежни бури и сл.)
Политички или граѓански немири
Штрајк од персоналот на аеродромот
Удари со птици
Инструкции од контролната кула

Дали имам право на обесштетување за откажан лет кој е во земја надвор од Европската унија, како што се САД?

Во овој случај, имате право на обесштетување само ако летот е управуван од авиокомпанија од земја во Европската унија.

На пример, ако летате од Бугарија кон САД со „American airlines“, немате право на обесштетување.

Кои се моите права во случај на снижување на класата за која сум платил за време на лет?

Ако сте сместени во пониска класа отколку што сте платиле (на пример, од Бизнис класа сте сместени во Економска класа), авиокомпанијата мора да ги надомести:
(з) 30% од цената на билетот за летови помалку од 1500 км. меѓу земјите од ЕУ
(ii) 50% од цената на билетот за летови во рамките на ЕУ на растојание поголемо од 1500 км, со исклучок на летовите помеѓу европската територија на земјите-членки и француските прекуокеански оддели, и за сите други летови помеѓу 1500 и 3500 километри
(iii) 75% од цената на билетот на летови вон ЕУ над 3500 км, извршени од превозникот од ЕУ

Колку чинат услугите на AvioClaim?

Ако не го примите обесштетувањето што го барате, не му должите ништо на AvioClaim.

Доколку успееме со Вашето барање, AvioClaim ќе задржи 24% такса со вклучен ДДВ од целата сума што ја исплаќа авиокомпанијата.
Оваа такса се одзема во моментот кога ќе ги префрлиме парите на Вашата сметка, за да не треба да преземете какви било активности што може да резултираат со дополнителни трошоци за вас, ќе го организираме целиот процес на плаќање за Ваше удопство.

Со AvioClaim не ризикувате ништо, можете само да добиете!

Регулатива ЕО 261/2004