Отменени полети заради Ковид

Множество анулирани полети за април и май

Дата: 18.04.2021

Ограничителните мерки в борбата с вируса Covid-19 продължава да има сериозно отражение върху въздушния транспорт. За април и май са анулирани множество полети до и за черноморските ни летища Варна и Бургас.

Третата вълна на Covid-19 в Европа доведе до анулирането на над 450 полета за летище Варна и 350 – за Бургас.
От бранша отчитат, че тази годината анулираните полети са много повече от предходни години, което ще доведе до значителни финансови загуби и за двете ни черноморски аерогари.
От ръководствата на двете летища се надяват по-скоро да има споразумения по отношение на т. нар „зелени коридори“, които ще осигурят ясни правила за пристигащите у нас и безпроблемно пътуване между страните.

Идеята за създаването на „зелени коридори“ за ваксинирани и хора, които вече са се възстановили от Covid-19 ще даде възможност за дългоочаквания рестарт на пътуванията, но е важно да не бъдат ограничавани пътуванията и на останалите туристи.

Всички засегнати пътници, следва да бъдат уведомени за всяка промяна в графика в поне 14-дневен срок от датата на полета по разписание, което им дава възможност за възстановяване стойността на самолетния билет или промяна датата на пътуване.