Смяна на полета

Имам ли възможност да променя полета си?

Дата: 16.04.2020

Много хора закупуват самолетни билети с месеци преди датата на пътуване, поради ниската стойност на билетите. Ето защо промяна на датата на полета, имената на пътника или маршрута е добра възможност.

Повечето авиокомпании предлагат промяна в някои от данните на билета, съгласно общите условия на съответния авиопревозвач. Срещу съответната промяна се заплаща конкретна такса, в съответствие с цените към настоящия момент.
Когато е предвидена възможност за промяна на дата, име или дестинация се заплаща наказателна такса и ако избраният полет е по-скъп е необходимо да заплатите разликата. Ако е по-евтин, дължите само наказателна такса, но без възстановяване на разликата от цената на билета, който вече сте закупили.

Обикновено, ако билетът Ви е икономичен клас няма предвидена възможност за промени или са разрешени само някои от тях. За билети бизнес клас условията са различни. Промяната може да направите както онлайн, така и на летището. Съветваме Ви да се консултирате със служител от Центъра за резервации на конкретна авиокомпания, за да Ви даде повече насоки.

Бъдете информирани предварително дали е възможна промяна в данните на полета и колко ще Ви струва това, защото понякога по-скъп самолетен билет с опции за промяна, може да Ви излезе по-евтин. Както и обратното, дадена промяна на самолетен билет може да бъде по-скъпа от закупуването на нов билет.